Informatici z prešovskej radnice patria medzi špičku na Slovensku

26.04.2014 Prešov

Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS), občianske združenie eSlovensko a Únia miest Slovenska počas 19. konferencie ZISS v Bratislave, vyhlásili výsledky piateho ročníka súťaže Najlepší informatik samospráv Slovenska za rok 2013, na ktorej opätovne „bodovali“ informatici z prešovskej radnice. V histórii súťaže bolo mestu Prešov udelené trikrát absolútne víťazstvo a dvakrát druhé miesto.
Do súťaže bolo zapojených vyše 200 informatikov z celého Slovenska, ktorí súťažili o tituly v rámci Slovenska, ale aj jednotlivých krajov. Spomedzi hodnotených kritérií významnou mierou ovplyvnili výsledky aktívna účasť informatika na práci ZISS, aktivity v rámci samosprávy, ako aj výsledky súťaže o najlepšiu internetovú stránku samospráv ZlatyErb.sk.
Najlepším informatikom samospráv Slovenska za rok 2013 sa stal Jaroslav Ježek z Bratislavy - Staré Mesto, na druhom mieste sa umiestnila Mariana Hurná z MsÚ v Prešove, tretie miesto obsadil Roman Gnida z Trstenej. Mariana Hurná však získala aj prvenstvo v kategórii Najlepší informatik samospráv Slovenska v Prešovskom kraji a v tesnom závese za ňou sa umiestnil Matúš Vencúrik taktiež z prešovskej radnice, ktorý obsadil druhé miesto.
Špeciálnu cenu za dlhodobý prínos v informatizácii slovenských samospráv informatici udelili Miroslavovi Drobnému z eSlovensko za jeho aktivity v oblasti bezpečného používania informačných technológií a intenzívnu spoluprácu a podporu Združenia informatikov samospráv Slovenska.

Oficiálne výsledky
Najlepší informatik samospráv Slovenska za rok 2013:
1. Jaroslav Ježek (Bratislava - Staré Mesto)
2. Mariana Hurná (Prešov)
3. Roman Gnida (Trstená)
Najlepší informatik samospráv Slovenska v Prešovskom kraji:
1. Mariana Hurná, Prešov
2. Matúš Vencúrik (Prešov)
3. Tibor Kilian (Vysoké Tatry)
Miroslav Kruk (Ľubica)
 
Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS) bolo založené v roku 2006. Úlohou a cieľom združenia ZISS je spojiť všetkých informatikov v obciach, mestách, mestských častiach a samosprávnych krajoch a tým vytvoriť priestor na komunikáciu, výmenu skúseností a odborný rast tejto profesie ako aj celej samosprávy na Slovensku. Vytvárať takúto komunikačnú platformu na výmenu informácií nielen v rámci samospráv, ale aj medzi súkromným a verejným sektorom sa združeniu darí práve prostredníctvom odborných konferencií, ktoré pre svojich členov organizuje viackrát do roka vždy v inej samospráve.

Najlepší informatik samospráv Slovenska 2013, Mgr. Matúš Vencúrik Najlepší informatik samospráv Slovenska 2013, Ing. Mariana Hurná Najlepší informatici samospráv prešovského kraja 2013 19. konferencia ZISS, BSK 1Cena - 2. miesto. Ing. Mariana Hurná
Zverejnil: Anna Polačková, Mgr.
 
Anna Polačková, Mgr. 
 

Vyberte región

mark